2010-10-08 23:28:46• hírek • Kocsis Zoltán

Minden a visszavágón dől el

Románia U21-es csapata biztató vereséget szenvedett a norwichi pótselejtezőn.

Történelme második U21-es Európa-bajnokságára szeretne kijutni a román labdarúgó válogatott, amely az előszobában a kemény ellenfélnek tűnő Angliát kapta ellenfélként. Bár Emil Sandoi tanítványai szinte végig nagy nyomás alatt játszottak, a 2-1-es idegenbeli vereség biztatónak tűnik a keddi visszavágó előtt.

A Silviu Lung - Râpă, Papp, Găman, Bărboianu - Gardoş, Eric Bicfalvi - Torje, Neagu, Hora - Alexe felállású román csapattal szemben az angolok olyan kezdő tizeneggyel léptek pályára, amelyből nem hiányoztak a Premier League-ben komoly tapasztalatot szerzett játékosok, mint Mancienne (Wolverhampton), Smalling (Manchester United), Muamba (Bolton), Henderson (Sunderland), Wilshere (Arsenal) vagy Welbeck (Sunderland). Ennek megfelelően a britek szinte az első perctől komoly fölényt alakítottak ki, ám a román retesz remekül zárt, míg a kontrára berendezkedő vendégek ellentámadásai sem voltak veszélytelenek. A hazaiak részéről Henderson és Muamba, a vendégektől pedig Gardos és Bicfalvi állt közel a gólszerzéshez az első félidőben, Torje pedig a hajrában a kapufát találta el.

A szünet után egy még határozottabb angol csapat futott ki a pályára, amely meg is szerezte a vezetést: a 63. percben egy szögletet követően Lung kapus csak öklözni tudott, Henderson pedig a tizenhatos vonaláról kapásból zúdította a labdát a román kapuba. Nyolc perc múlva aztán újabb hazai játékos talált a hálóba, ám Bertrand maga és a szurkolók legnagyobb bánatára saját kapujába juttatta Hora beadását.

A britek azonban nem hagyták annyiban a dolgot és a 83. percben Smalling (fotó) egy szöglet után betalált és ezzel eldöntötte a találkozó sorsát. Bár az utolsó percekben előbb Sturridge majd Bicfalvi is közel került a gólszerzéshez, az eredmény már nem változott, az idegenbeli gól pedig nagy hasznára válhat a román csapatnak. Amelynek viszont kedden ki kell jönnie a sündisznó-állásból, így a gyors angol csatároknak lehetőségük nyílik majd a kontrákra.

További pótselejtezők:
Svájc
- Svédország 4-1 (csütörtökn játszották)
Izland - Skócia 2-1 (csütörtökn játszották)
Csehország - Görögország 3-0
Olaszország - Fehéroroszország 2-0
Hollandia - Ukrajna szombat
Spanyolország - Horvátország szombat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: